Sunday, June 7, 2015

Sungai Palas BOH Tea Centre, Cameron Highlands

Assalamualaikum & Hi,

Nak sambung cerita pergi Cameron Highland hari tu. Boleh baca post asal kat sini. First stop masa sampai hari tu dekat sini lah. Sungai Palas BOH Tea Centre. Kalau dari Simpang Pulai, memang sampai sini dulu baru Pekan Brinchang.

Time kitaorang sampai tu tak lah pagi pun. Dah hampir tengahari. A friend told me, she went there early morning dan boleh nampak pemandangan yang memang superb Masya Allah. But honestly, at that time nak tengahari pun we thought the scenery cantik sangat.

One thing about coming here, please expect that you might need to climb up the hill to get to the top Tea Shop and Tea Factory. Hari tu there were guards who directed all cars to park at the allotted parking lot dekat bawah. Jadi, pakat-pakat lah berjalan kaki naik ke atas. Kalau dah sangat lapar atau tak larat nak jalan, very bad idea!

The same friend who told me about the scenic view, she did mention about breakfast like a king up there. Oh boy, mana adaaaaaa! Such a limited choice of food. And of course mahal dari biasa. Don't expect to get fresh tea brewed before your eyes. Dia bagi kat kita yang dalam tea bag tu lah. Hehhehehe..All four of us just shared scone sebijik, 2 pack of sandwiches. Drinks for each one of us. That's already ~ RM50.

Lepas makan, we strolled along the area lepas tu masuk Tea Factory. We took some photos...siap then turun nak balik pergi parking using different route lalu dekat ladang teh.

More photos taken dekat bawah, ohh wow, rasa macam model Teh Boh. Tersengih2 happy. Please spare a selfie stick in case tak ada orang lain yang boleh tolong ambilkan gambar family. Make sure your camera/handphone is fully charged. :-)


3 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Bestnya. 'n' Selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak

    ReplyDelete
  3. terima kasih sis. Selamat menyambut ramadhan buat sis dan keluarga.

    ReplyDelete

Tell me what you think